autohuur luchthaven      
     
 

Auto Huren | Klantenservice | Tips en informatie | Over ons

 
     
 
 

Nieuwsbrief

Ontvang de beste aanbiedingen door in te tekenen op onze nieuwsbrief

>> Abonneren

 

iPhone app

Download de app voor je iPhone of iPad

>> Download app

 

 

 

 

 

Autoverhuur Zimbabwe

Startpagina > Zimbabwe

Vergelijk alle grote huurautomerken zoals Avis, Hertz, Europcar, Sixt en Alamo en vind de beste prijzen voor autoverhuur in Zimbabwe. Autohuur in Zimbabwe omvat diefstalverzekering (TW), verzekering tegen aansprakelijkheid door derden en extra cascoverzekering (CDW), evenals een onbeperkt aantal kilometers als je bij ons huurt.

Geniet de voordelen van huren bij ons:

 

Bespaar tot 50% in vergelijking met het rechtstreeks boeken bij een bedrijf

 
  Alle noodzakelijke verzekeringen zijn altijd inbegrepen in de prijs
  Belasting op toegevoegde waarde (btw) en luchthavenlocatiekosten zijn inbegrepen
  Geen verborgen kosten of transactiekosten
  Onze klantenservice staat 24/7/365 voor je klaar

 

Alle luchthavens

 

Bulawayo Luchthaven

Harare Luchthaven

Victoria Falls Luchthaven

Gids Zimbabwe

Autoverhuur Zimbabwe
Autohuur Zimbabwe

Introductie

Officieel bekend als de Republiek Zimbabwe, is dit land gelegen in Zuid-Afrika, net ten noorden van Zuid-Afrika. Deze ingesloten natie wordt ook begrensd door Botswana, Zambia en Mozambique. Zimbabwe officieel verworven soevereiniteit van de Verenigd Koninkrijk in 1980, na 14 jaar als een niet erkende staat onder de regering van Rhodesiƫ.

Bevolking en taal

De totale bevolking van Zimbabwe is ongeveer 12 miljoen. Ongeveer 85% is christen; vele Zimbabwanen houden religieuze overtuigingen combineren christelijke en inheemse geloven. De meerderheid etnische groep is de Bantu-sprekende Shona, bestaande uit 70%. De Ndebele omvatten 20% van de bevolking. Wit Zimbabwanen maken minder dan 1% van de bevolking. De belangrijkste talen gesproken hier zijn Shona, Sindebele en Engels. In 2006 had het land de laagste levensverwachting voor de wereld, volgens de World Health Organization van de VN, de levensverwachting voor mannen was 37 jaar en voor vrouwen 34 jaar.

Grote steden en toeristische bestemmingen

De grootste steden in Zimbabwe zijn Harare (1,5 miljoen inwoners), Bulawayo (700.000 inwoners), en Chitungwiza (340.000 inwoners). De huidige politieke en economische situatie heeft Zimbabwe minder populair onder toeristen gemaakt. De westelijke delen van het land hebben de neiging om veiliger voor reizigers dan de oostelijke regio's, en ondanks deze gevaren, Zimbabwe heeft een aantal van de belangrijkste toeristische attracties. Victoria Falls, op de Zambezi rivier gedeeld met Zambia, is een van de belangrijkste nationale parken in Zimbabwe. Het land de grootste nationale park Hwange National Park, is een andere populaire toeristische bestemming voor diegenen die olifanten en andere wilde dieren. Great Zimbabwe, in Masvingo, beschikt over de overblijfselen van een koninkrijk dat de regio heerste in de late ijzertijd, duizenden jaren geleden.

Klimaat

Klimaat van Zimbabwe is tropisch en warm. Hoger gelegen gebieden hebben de neiging om koeler. Het land ervaart een regenseizoen duurt van november tot maart.

Economie

De belangrijkste industrieƫn in Zimbabwe zijn platina, goud en diamant mijnbouw, landbouw en toerisme. Zowel de landbouw en het toerisme zijn de laatste jaren terugloopt. Van 2003 tot 2009 beleefde het land hollende inflatie, waardoor de munt bijna waardeloos. In 2009 werd de Zimbabwaanse dollar opgeschort. De handel in het land vindt nu plaats in de Verenigde Staten dollars en diverse andere valuta, zoals de euro en de Zuid-Afrikaanse rand. Sinds 2009, heeft de Zimbabwaanse economie is op de rebound, en blijft groeien, ondanks de politieke onzekerheid. BBP wordt geschat op $ 6400000000 USD, de export op $ 2900000000, en de invoer op $ 4400000000.

Vervoer

Er zijn verschillende grote luchthavens in Zimbabwe, waarvan de grootste is in Harare. De internationale vluchten zijn voornamelijk naar andere Afrikaanse landen. In de afgelopen jaren zijn er verschillende luchtvaartmaatschappijen uit het land getrokken over de bezorgdheid over de politieke en economische onrust. Bij het reizen in Zimbabwe, weten dat bussen vaak slecht worden onderhouden, zelfs voor Afrikaanse begrippen. De toestand van de wegen, met name in en tussen de grote steden, is aanzienlijk verbeterd in de afgelopen jaren. Autohuur is een van de beste manieren om te reizen binnen Zimbabwe.

 

 

     
 

Autohuur

Klantenservice

Informatie

Recentste artikelen