autohuur luchthaven      
     
 

Auto Huren | Klantenservice | Tips en informatie | Over ons

 
     
 
 

Nieuwsbrief

Ontvang de beste aanbiedingen door in te tekenen op onze nieuwsbrief

>> Abonneren

 

iPhone app

Download de app voor je iPhone of iPad

>> Download app

 

 

 

 

 

Autoverhuur Turkije

Startpagina > Turkije

Vergelijk alle grote huurautomerken zoals Avis, Hertz, Europcar, Sixt en Alamo en vind de beste prijzen voor autoverhuur in Turkije. Autohuur in Turkije omvat diefstalverzekering (TW), verzekering tegen aansprakelijkheid door derden en extra cascoverzekering (CDW), evenals een onbeperkt aantal kilometers als je bij ons huurt.

Geniet de voordelen van huren bij ons:

 

Bespaar tot 50% in vergelijking met het rechtstreeks boeken bij een bedrijf

 
  Alle noodzakelijke verzekeringen zijn altijd inbegrepen in de prijs
  Belasting op toegevoegde waarde (btw) en luchthavenlocatiekosten zijn inbegrepen
  Geen verborgen kosten of transactiekosten
  Onze klantenservice staat 24/7/365 voor je klaar

Top luchthavens

Istanbul Luchthaven Ataturk

from 13,-

per day

 

Antalya Luchthaven

from 12,-

per day

 

Alle luchthavens

 

Adana Luchthaven
Ankara Luchthaven
Antalya Luchthaven

Bodrum Imsik Luchthaven
Bodrum Milas Luchthaven
Dalaman Luchthaven

Istanbul Luchthaven Ataturk
Izmir Luchthaven

Kayseri Luchthaven Erkilet

Gids Turkije

Autoverhuur Turkije
Autohuur Turkije

Introductie

Turkije straddles zowel de Europese en Aziatische continenten. Het grootste deel van het land ligt in Azië, en is gescheiden van Europees Turkije door de Dardanellen, de Zee van Marmara en de Bosporus. Totale oppervlakte van het land is 302.535 vierkante mijl (sq km). Het is omgeven door zeeën op drie locaties: de Middellandse Zee naar het zuiden, de Egeïsche Zee in het westen, en de Zwarte Zee naar het noorden. Zijn land grenzen worden gedeeld met Griekenland, Bulgarije, Armenië, Azerbeidzjan, Georgië, Iran, Irak en Syrië.Ooit het centrum van de Ottomon Rijk, werd het moderne Turkije in de jaren 1920 opgericht door nationalistische leider Kemal Ataturk.

Bevolking en taal

Naar schatting 74.700.000 mensen wonen in Turkije.De officiële taal, het Turks, is de moedertaal van ongeveer 85% van de bevolking. Koerdisch wordt hier ook gesproken. Etnische Turken bestaan ​​uit 70-75% van de bevolking, terwijl de Koerden bestaan ​​uit circa 18% van de bevolking. Turkije is de thuisbasis van aanzienlijke minderheden van Grieken, Armeniërs en Joden. De overgrote meerderheid van de bevolking moslim is. Bijna driekwart van de inwoners van Turkije wonen in steden of grote steden.

Grote steden en toeristische bestemmingen

In totaal zijn er minstens 16 steden met minstens een half miljoen mensen.De grootste steden zijn onder meer Istanbul (13,3 miljoen inwoners), Ankara (4,3 miljoen) en Izmir (2,8 miljoen).Ankara is de hoofdstad.Populaire toeristische attracties zijn de kustplaats Bodrum, die Romeinse ruïnes, trendy clubs en kleine, charmante dorpjes biedt.Bursa en Edirne, historische hoofdsteden van het Ottomaanse Rijk, zijn ook populaire bestemmingen. Cappadocië, een gebied in de centrale hooglanden, biedt een buitenaards landschap (bekend als de "fee schoorstenen,") met grot kerken, huizen uitgehouwen in de rotsen, en ondergrondse steden.

Klimaat

Klimaat van Turkije is heet en droog in de zomer, terwijl de winters nat en mild. Het weer heeft de neiging om te worden zwaarste in het midden van het land. Turkije ervaart ook af en vulkaanuitbarstingen, samen met vrij frequent aardbevingen. De laatste grote aardbeving in 1999.

Economie

Strategische ligging van Turkije, samen met zijn groeiende economie, hebben geleid tot de erkenning ervan als een regionale macht in de afgelopen decennia.BBP van het land wordt geschat op 1290000000000 USD. Met 's werelds 15e grootste BBP, de grootste industrieën van Turkije onder meer toerisme, bank-, bouw-, olie-raffinage, ijzer en staal, bouw, scheepsbouw, landbouw, en de productie van huishoudelijke apparaten, auto's, elektronica en textiel. Jaarlijkse exportwaarde is 117.000.000.000 $ USD, en de invoer op 166.000.000.000 $ USD. De munteenheid is de Turkse Lira.

Vervoer

Belangrijkste internationale luchthaven van Turkije is Ataturk International Luchthaven, gelegen in Istanbul.Esenboga Luchthaven, gelegen in de hoofdstad van Ankara, biedt een kleiner aantal internationale vluchten.Grote steden worden ook bediend door regionale luchthavens. Vanwege de grootte van het land, binnenlandse vluchten zijn vaak een betere ervaring dan bus reizen voor lange afstanden. Turkije heeft een uitgebreid busnetwerk, evenals een goed onderhouden netwerk van snelwegen. Autohuur is een handige manier om te reizen in heel Turkije.

 

 

     
 

Autohuur

Klantenservice

Informatie

Recentste artikelen