autohuur luchthaven      
     
 

Auto Huren | Klantenservice | Tips en informatie | Over ons

 
     
 
 

Nieuwsbrief

Ontvang de beste aanbiedingen door in te tekenen op onze nieuwsbrief

>> Abonneren

 

iPhone app

Download de app voor je iPhone of iPad

>> Download app

 

 

 

 

 

Autoverhuur Slowakije

Startpagina > Slowakije

Vergelijk alle grote huurautomerken zoals Avis, Hertz, Europcar, Sixt en Alamo en vind de beste prijzen voor autoverhuur in Slowakije. Autohuur in Slowakije omvat diefstalverzekering (TW), verzekering tegen aansprakelijkheid door derden en extra cascoverzekering (CDW), evenals een onbeperkt aantal kilometers als je bij ons huurt.

Geniet de voordelen van huren bij ons:

 

Bespaar tot 50% in vergelijking met het rechtstreeks boeken bij een bedrijf

 
  Alle noodzakelijke verzekeringen zijn altijd inbegrepen in de prijs
  Belasting op toegevoegde waarde (btw) en luchthavenlocatiekosten zijn inbegrepen
  Geen verborgen kosten of transactiekosten
  Onze klantenservice staat 24/7/365 voor je klaar

 

Alle luchthavens

 

Bratislava Luchthaven
Kosice Luchthaven

Poprad Luchthaven

Zilina Luchthaven

Gids Slowakije

Autoverhuur Slowakije
Autohuur Slowakije

Introductie

In 1918 de Slowaken en Tsjechen gevormd Tsjecho-Slowakije, die een Sovjet gecontroleerde communistische natie na de Tweede Wereldoorlog werd. Maar als Sovjet invloed afnam, Tsjecho-Slowakije werd bevrijd van zijn invloed. Op 1 januari 1993, de Slowaken en de Tsjechen overeengekomen te scheiden en onafhankelijk naties. Slowakije toegetreden tot de NAVO en de EU in het voorjaar van 2004. Ondanks een geschiedenis van bezetting, heeft Slowakije in geslaagd om zijn cultuur te behouden.

Een land gelegen in het centrum van Europa, Slowakije levenslijn met de buurlanden is de rivier de Donau. Het wordt begrensd door Polen en de Tsjechische Republiek in het noorden, Oekraïne in het oosten, Hongarije in het zuiden, en Oostenrijk in het westen. De Karpaten span de noordelijke helft van het land.

Bevolking en taal

Er zijn 5,4 miljoen mensen in Slowakije, het merendeel etnische Slowaken met kleinere populaties van Hongaren, Rome, Oekraïners, en anderen.Evenzo, Slowaaks is de officiële taal van de Hongaarse, Rome, en Oekraïense ook gesproken. Er zijn drie primaire Slowaakse dialecten, gemeenschappelijk voor West-, Midden en oostelijke regio's van het land.

Het land is overwegend rooms-katholiek, gevolgd door protestantse en Grieks-katholieke. Tien procent zeggen dat ze geen religieuze overtuiging.

Grote steden en toeristische bestemmingen

Geen stad in Slowakije heeft een bevolking van meer dan een half miljoen inwoners.Bratislava is de hoofdstad en de grootste stad van het land met een bevolking van 430.000.Populaire bestemmingen zijn het kasteel van Bratislava, de Slowaakse Nationale Galerij, dat een uitgebreide collectie van gotische kerk kunst kenmerkt, en de Slowaakse Nationale Museum, dat natuurlijke historie vitrines.

Kosice (pop: 250.000) is het land de tweede grootste stad die vooral bekend staat om zijn centrale plein dat een kathedraal en een muzikale fontein dat is een populaire locatie voor trouwfoto's heeft.

De Hoge Tatra-gebergte is een populaire ski-bestemming voor toeristen en locals.

Klimaat

Slowakije heeft een gematigd klimaat, met temperaturen warmer in de laaglanden dan in de bergen. In het algemeen zijn de zomers zijn meestal zonnig, maar aan de koele kant, terwijl de winters hebben de neiging koud, bewolkt en vochtig te zijn. Het weer is onderhevig aan plotselinge veranderingen, zodat bezoekers worden geadviseerd om te worden voorbereid.

Economie

Slowakije is een geïndustrialiseerde natie en is lid van de Europese Unie (EU) met een bruto binnenlands product van $ 94550000000. Invoer onder meer energie-apparatuur, medische apparatuur en benodigdheden, elektronische componenten, auto-onderdelen en kunststoffen. Exportproducten zijn Volkswagen en Audi SUV's gebouwd in Slowakije. De EU is de euro.

Vervoer

Grote luchthavens van Slowakije zijn de luchthaven van Bratislava, Košice Luchthaven, Piešťany, en Poprad-Tatry Luchthaven. Eenmaal in het land, het openbaar vervoer is een combinatie van bussen, treinen, karretjes, trams en taxi's. Er is geen metro. Het systeem biedt een Travel Card dat passagiers in staat stelt om meerdere vervoerswijzen te gebruiken. Huurauto's zijn ook beschikbaar.

 

 

     
 

Autohuur

Klantenservice

Informatie

Recentste artikelen