autohuur luchthaven      
     
 

Auto Huren | Klantenservice | Tips en informatie | Over ons

 
     
 
 

Nieuwsbrief

Ontvang de beste aanbiedingen door in te tekenen op onze nieuwsbrief

>> Abonneren

 

iPhone app

Download de app voor je iPhone of iPad

>> Download app

 

 

 

 

 

Autoverhuur Slovenië

Startpagina > Slovenië

Vergelijk alle grote huurautomerken zoals Avis, Hertz, Europcar, Sixt en Alamo en vind de beste prijzen voor autoverhuur in Slovenië. Autohuur in Slovenië omvat diefstalverzekering (TW), verzekering tegen aansprakelijkheid door derden en extra cascoverzekering (CDW), evenals een onbeperkt aantal kilometers als je bij ons huurt.

Geniet de voordelen van huren bij ons:

 

Bespaar tot 50% in vergelijking met het rechtstreeks boeken bij een bedrijf

 
  Alle noodzakelijke verzekeringen zijn altijd inbegrepen in de prijs
  Belasting op toegevoegde waarde (btw) en luchthavenlocatiekosten zijn inbegrepen
  Geen verborgen kosten of transactiekosten
  Onze klantenservice staat 24/7/365 voor je klaar

 

Alle luchthavens

 

Ljubljana Luchthaven

Maribor Luchthaven

Portoroz Luchthaven

Gids Slovenië

Autoverhuur Slovenië
Autohuur Slovenië

Introductie

De Republiek Slovenië was voorheen een van het voormalige Joegoslavië de zes republieken. Het wordt begrensd door Het wordt begrensd door Italië in het westen, Kroatië naar het zuiden en westen, en Hongarije en Oostenrijk in het noorden.Het heeft een splinter van Adriatische Zee kust in de zuidwestelijke hoek.

Kleine maar schilderachtige met weelderige bossen en alpine bergen, Slovenië is een oud land dat is bezet door een groot deel van haar geschiedenis, te beginnen met de Romeinen door Oostenrijk, Kroaten en Serviërs. Deze verschillende culturele invloeden wordt weerspiegeld door de diversiteit van de Sloveense keuken.

Bevolking en taal

Iets kleiner in oppervlakte dan New Jersey, Slovenië heeft een totale bevolking van ongeveer twee miljoen. Slovenen zijn de belangrijkste etnische groep, met kleine aantallen Serviërs, Kroaten, Bosniërs, en anderen.

De officiële taal is het Sloveens maar er zijn bepaalde gemeenten met nationale gemeenschappen van Italianen en Hongaren wonen en op die plaatsen Itallin en Hunagrian respectievelijk zijn officiële talen.

Een meerderheid van de Slovenen zijn katholieken, terwijl een kwart van de bewoners geen geloof te geven en 10 procent zegt dat ze geen geloof volgen.

Grote steden en toeristische bestemmingen

Een klein land, Slovenië heeft slechts een grote stad, de hoofdstad Ljubljana (pop: 280.000), die werd opgericht tijdens het Romeinse Rijk. Schilderachtig en pittoreske, Ljubljana heeft vele pleinen, barokke kerken, musea, historische bezienswaardigheden, en gotische kastelen. Voor de culturele minded, de onlangs gerenoveerde opera presenteert regelmatig optredens.

Een van de meest unieke gebieden van Ljubljana is Metelkova City, gelegen in een complex van eenmalige militaire gebouwen, die een aantal nachtclubs en galeries herbergt.Er is ook een populaire dagelijkse markt.

De berggebieden bieden skiën en wandelaars en de grotten van Postojna, vol met stalactieten en stalagmieten, zijn ook een populaire attractie. Schrijven in het geval geven de eerste "toeristen" kwamen in de vroege 13e eeuw.

Bled Island ligt in het meer van Bled in de bergen en is bereikbaar met de Pletna, een houten boot die bezoekers veerboten van het vasteland.

Klimaat

De Sloveense klimaat is gematigd in de buurt van het kustgebied, maar groeit geleidelijk koeler op weg naar en in noordwesten berggebied. De alpine valleien zijn gematigd tijdens de zomer en koude in de winter. De kust aan de Soca Valley heeft een mediterraan klimaat met warme, zonnige weer het grootste deel van het jaar, met meestal milde winters.Oost-Slovenië heeft hete zomers en koude winters.

Economie

Slovenië was de eerste voormalige Joegoslavische republiek in 2004 tot de Europese Unie toe te treden. Over de eerste jaren van de onafhankelijkheid, Slovenië export afhankelijke economie genoten van een stabiele groei. Maar het land werd zwaar getroffen door de recessie 2008 en heeft momenteel een groei binnenlands product van $ 49520000000. Zijn primaire export van machines en vervoermaterieel, chemische producten, en huishoudelijke goederen. Invoer man omvatten voedingsmiddelen, industriële producten, en brandstoffen.

Vervoer

Slovenië heeft drie grote luchthavens: Ljubljana Jože Pučnik Luchthaven, Maribor Edvard Rusjan luchthaven, en Portoroz Luchthaven in de buurt van de Adriatische Zee.

De beste manier om Ljubljana te ontdekken is door te lopen, maar er is ook een nieuwe openbare fietsverhuur programma. Voor uitstapjes naar het platteland, zijn huurauto's aanbevolen. Sloveense wegen zijn in goede staat en huurprijzen redelijk.

 

 

     
 

Autohuur

Klantenservice

Informatie

Recentste artikelen