autohuur luchthaven      
     
 

Auto Huren | Klantenservice | Tips en informatie | Over ons

 
     
 
 

Nieuwsbrief

Ontvang de beste aanbiedingen door in te tekenen op onze nieuwsbrief

>> Abonneren

 

iPhone app

Download de app voor je iPhone of iPad

>> Download app

 

 

 

 

 

Autoverhuur Roemenië

Startpagina > Roemenië

Vergelijk alle grote huurautomerken zoals Avis, Hertz, Europcar, Sixt en Alamo en vind de beste prijzen voor autoverhuur in Roemenië. Autohuur in Roemenië omvat diefstalverzekering (TW), verzekering tegen aansprakelijkheid door derden en extra cascoverzekering (CDW), evenals een onbeperkt aantal kilometers als je bij ons huurt.

Geniet de voordelen van huren bij ons:

 

Bespaar tot 50% in vergelijking met het rechtstreeks boeken bij een bedrijf

 
  Alle noodzakelijke verzekeringen zijn altijd inbegrepen in de prijs
  Belasting op toegevoegde waarde (btw) en luchthavenlocatiekosten zijn inbegrepen
  Geen verborgen kosten of transactiekosten
  Onze klantenservice staat 24/7/365 voor je klaar

Top luchthavens

Boekarest Luchthaven Baneasa

from 13,-

per day

 

Boekarest Luchthaven Otopeni

from 16,-

per day

 

Alle luchthavens

 

Bacau Luchthaven
Boekarest Luchthaven Baneasa
Boekarest Luchthaven Otopeni
Clujnapoca Luchthaven

Constanta Luchthaven
Iasi Luchthaven
Oradea Luchthaven

Sibiu Luchthaven
Suceava Luchthaven

Timisoara Luchthaven

Gids Roemenië

Autoverhuur Roemenië
Autohuur Roemenië

Introductie

Het is de literaire huis van graaf Dracula en het voorouderlijk huis van Vlad de Spietser, de inspiratiebron voor Bram Stoker's bloed begeren vampier.Al bijna een halve eeuw na de Tweede Wereldoorlog, werd Roemenië afgesloten van het grootste deel van de wereld achter het IJzeren Gordijn, de historische en natuurlijke wonderen off-limits. Vandaag, zijn grenzen open zijn en het land verwelkomt toeristen die op zoek zijn naar een meer unieke vakantie-ervaring.

Over de grootte van Oregon, Roemenië ligt in Centraal-Europa en grenst aan Hongarije en Servië aan het westen; Bulgarije in het zuiden, Moldavië, de Zwarte Zee, en een deel van Oekraïne in het oosten, en de rest van Oekraïne naar het noorden .

Bevolking en taal

Centrale ligging van Roemenië heeft het maakte een beetje een smeltkroes. Hoewel 90 procent van de 19 miljoen inwoners zijn etnisch Roemeense, zijn er ook kleinere populaties van Hongaren, Romanis gemeenzaam bekend als zigeuners, Oekraïners, Duitsers, Russen en Turken.De officiële taal is het Roemeens. Hongaarse en Rome worden gesproken onder de etnische groepen.

De overheersende religie is oosters-orthodoxe, met kleinere aantallen protestanten, katholieken en moslims.

Grote steden en toeristische bestemmingen

Boekarest is veruit de grootste stad in Roemenië, met een bevolking van 1,9 miljoen. De stad staat bekend om de met bomen omzoomde straten, de Belle Époque architectuur, en verrassend bruisend nachtleven. Twee van de meest populaire toeristische trekpleisters zijn het Koninklijk Paleis en de Cantacuzino Palace.

De provincie Bucovina staat bekend om zijn kerken met fresco's. De Donau Delta is het grootste natuurgebied van Europa. Neem een ​​stap terug naar Middeleeuwse Roemenië met een bezoek aan Transsylvanië gelegen aan de voet van de Karpaten. Het gebied houdt op haar folk geschiedenis met bewoners vaak dressing in klederdracht en met behulp van ossen getrokken rijtuigen in hun dagelijks leven. Vele kastelen en forten blijven staan.

De regio Dabrogea is beroemd om zijn wilde dieren reservoirs, de thuisbasis van meer dan 300 soorten vogels, meer dan 1000 planten, en veel waterdieren.

De Zwarte Zee kust is vooral populair in de zomer en in de winter kunnen bezoekers genieten van een dagje skiën in de bergen.

Klimaat

Gematigd klimaat Roemenië doet denken aan de Amerikaanse noordoosten. De zomers zijn zonnig en warm, met triple digit temperaturen gebruikelijk in juli en augustus. De winter kan worden verkwikkende, vooral in de bergen. Sneeuw is niet ongewoon tussen december en maart.

Economie

De economie van Roemenië heeft geworsteld. Als gevolg daarvan heeft het land de bevolking daalde met meer dan 12 procent sinds 2002 als mensen verhuizen naar andere landen op zoek naar werk en als het geboortecijfer daalt. Ondanks een bruto binnenlands product (BBP) van $ 185.300.000.000 er is niet veel van een middenklasse en de armoede blijft een wijdverbreid probleem, met een op de vijf Roemenen leeft onder de armoedegrens.

Top exportproducten zijn machines, metalen producten, auto's, textiel, schoeisel, sieraden, en landbouwproducten. Toonaangevende invoer omvatten graan, mineralen en brandstoffen. De munteenheid is de leu. Een $ 100 zal 346 leu halen.

Vervoer

Roemenië heeft twee grote luchthavens-Traian Vuia Timisoara International Luchthaven en Boekarest Internationale luchthaven Henri Coanda -en drie regionale luchthavens: Cluj-Napoca, Bacau, en Boekarest Aurel Vlaicu.

Boekarest-gebaseerde Limousine Services biedt auto huren diensten die al Roemenië dekken voor degenen die het comfort van een auto wilt, zonder het gedoe van het rijden zelf.

Bussen en treinen zijn de meest voorkomende manieren om te reizen tussen de steden, terwijl de taxi's en stadsbussen zijn direct beschikbaar binnen de steden.

 

 

     
 

Autohuur

Klantenservice

Informatie

Recentste artikelen