autohuur luchthaven      
     
 

Auto Huren | Klantenservice | Tips en informatie | Over ons

 
     
 
 

Nieuwsbrief

Ontvang de beste aanbiedingen door in te tekenen op onze nieuwsbrief

>> Abonneren

 

iPhone app

Download de app voor je iPhone of iPad

>> Download app

 

 

 

 

 

Autoverhuur Montenegro

Startpagina > Montenegro

Vergelijk alle grote huurautomerken zoals Avis, Hertz, Europcar, Sixt en Alamo en vind de beste prijzen voor autoverhuur in Montenegro. Autohuur in Montenegro omvat diefstalverzekering (TW), verzekering tegen aansprakelijkheid door derden en extra cascoverzekering (CDW), evenals een onbeperkt aantal kilometers als je bij ons huurt.

Geniet de voordelen van huren bij ons:

 

Bespaar tot 50% in vergelijking met het rechtstreeks boeken bij een bedrijf

 
  Alle noodzakelijke verzekeringen zijn altijd inbegrepen in de prijs
  Belasting op toegevoegde waarde (btw) en luchthavenlocatiekosten zijn inbegrepen
  Geen verborgen kosten of transactiekosten
  Onze klantenservice staat 24/7/365 voor je klaar

 

Alle luchthavens

 

Podgorica Luchthaven

Tivat Luchthaven

 

Gids Montenegro

Autoverhuur Montenegro
Autohuur Montenegro

Introductie

Montenegro, een zuidoostelijke Europese land, maakte deel uit van Joegoslavië begin in 1918. Na Joegoslavië opgelost in 1992, Montenegro, samen met Servië, werd een deel van de Federale Republiek Joegoslavië. In 2006, het land zijn onafhankelijkheid verklaarde. De Adriatische Zee ligt aan de zuidwest, en wordt begrensd door Kroatië, Bosnië en Herzegovina, Servië, Kosovo en Albanië.Totale oppervlakte van het land is 5333 vierkante mijlen (13.812 km ²). Montenegro staat bekend om zowel zijn schilderachtige kustlijn en ruige, bergachtige binnenland.

Bevolking en taal

Naar schatting 660.000 mensen leven in Montenegro.De officiële taal van Montenegro, is vrijwel niet te onderscheiden van de Servische. Naast Servisch, Bosnisch, Albanees, en Kroatische worden hier ook gesproken. De bevolking bestaat uit 46% Montenegrijnen, 29% Serviërs, en 9% Bosniërs, samen met kleinere groepen Albanezen, moslims en Kroaten. De meeste Montenegrijnen zijn orthodoxe christenen. Islam fungeert als een andere officiële taal van Montenegro, met een aanzienlijk aantal soennitische moslim Montenegrijnen.

Grote steden en toeristische bestemmingen

De hoofdstad en grootste stad, Podgorica, heeft naar schatting 156.000 inwoners.Niksic, de tweede grootste stad, heeft 75.000 inwoners. Alle andere steden binnen Montenegro worden bewoond door 25.000 of minder mensen.

Het landschap van Montenegro (of "zwarte berg") is gevarieerd, van de mediterrane stranden tot diepe canyons tot dichte bossen in de bergachtige regio's.De kuststreek van Ulcinj South Coast is vooral populair onder toeristen, zoals Lake Skadar, op de grens met Albanië. Tara River Canyon, de op een na grootste canyon ter wereld, is een UNESCO World Heritage Site in Durmitor National Park.

Het land heeft ook vele historische en culturele bezienswaardigheden zoals monumenten uit de pre-romaanse, gotische en barok. Populaire toeristische attracties zijn de kathedraal van Saint Tryphon in Kotor en de basiliek van St. Lucas. De oude stad van Kotor, een UNESCO World Heritage Site, is een goed bewaard gebleven middeleeuwse stad.

Klimaat

Montenegro heeft een mediterraan klimaat. De zomers zijn heet en droog. De winters zijn relatief koud, met hevige sneeuwval het binnenland, in de bergen.

Economie

Oorlogen in de buurlanden in de jaren 1990 kreupele de economie van Montenegro, maar sindsdien is het land grote vooruitgang heeft geboekt bij het herstel. Vandaag, Montenegro wordt beschouwd als een midden-inkomen land met een voornamelijk op diensten gebaseerde economie. BBP van de natie wordt geschat op $ 4500000000 dollar, de invoer ter waarde van USD 2,5 miljard en de export ter waarde van $ 664.000.000 USD. Toerisme, aluminium en staal productie en de verwerking van landbouwproducten zijn belangrijke bijdrage aan de economie in Montenegro. De Euro heeft gediend als Montenegro munt sinds 2002.

Vervoer

Montenegro heeft twee internationale luchthavens: Luchthaven Podgorica en Tivat Luchthaven.Podgorica is de grootste, en is gelegen 7.5 mijl (12 kilometer) ten zuiden van het centrum van de stad. Tivat Luchthaven ligt aan de Montenegrijnse kust, en heeft regelmatig internationale vluchten naar Belgrado.

Ondanks een uitgebreid netwerk van wegen, de meeste wegen zijn slechts twee rijstroken, de neiging bochtige en bergachtige te zijn, en zijn mogelijk niet goed onderhouden.Bussen zijn een gemakkelijke manier om rond Montenegro, met regelmatige diensten, vooral tijdens de zomer. Er zijn een paar treinen van en naar Belgrado. Dit is een zeer mooie route door ruig terrein, maar het is ook zowel snel en goedkoop. Echter, de service is niet zo frequent als bussen en het spoor biedt slechts beperkte routes.

 

 

     
 

Autohuur

Klantenservice

Informatie

Recentste artikelen