autohuur luchthaven      
     
 

Auto Huren | Klantenservice | Tips en informatie | Over ons

 
     
 
 

Nieuwsbrief

Ontvang de beste aanbiedingen door in te tekenen op onze nieuwsbrief

>> Abonneren

 

iPhone app

Download de app voor je iPhone of iPad

>> Download app

 

 

 

 

 

Autoverhuur Moldavië

Startpagina > Moldavië

Vergelijk alle grote huurautomerken zoals Avis, Hertz, Europcar, Sixt en Alamo en vind de beste prijzen voor autoverhuur in Moldavië. Autohuur in Moldavië omvat diefstalverzekering (TW), verzekering tegen aansprakelijkheid door derden en extra cascoverzekering (CDW), evenals een onbeperkt aantal kilometers als je bij ons huurt.

Geniet de voordelen van huren bij ons:

 

Bespaar tot 50% in vergelijking met het rechtstreeks boeken bij een bedrijf

 
  Alle noodzakelijke verzekeringen zijn altijd inbegrepen in de prijs
  Belasting op toegevoegde waarde (btw) en luchthavenlocatiekosten zijn inbegrepen
  Geen verborgen kosten of transactiekosten
  Onze klantenservice staat 24/7/365 voor je klaar

 

Alle luchthavens

 

Chisinau Luchthaven

 

 

Gids Moldavië

Autoverhuur Moldavië
Autohuur Moldavië

Introductie

Moldavië is een Oost-Europese natie gevormd toen de Sovjet-Unie ontbonden. Het is gelegen tussen Oekraïne naar het noorden, oosten en zuiden en Roemenië tot het westen. Het heeft dezelfde grenzen als de voormalige Moldavische Socialistische Sovjet Republiek, en een totale oppervlakte van 13.070 vierkante mijlen (33.851 km ²).Het grootste deel van de natie ligt tussen twee rivieren, de Prut en de Dnjestr. Hoewel zeer dicht bij de Zwarte Zee, Moldavië is een land. Het terrein bevat weinig hellingen helling en glooiende heuvels.

Bevolking en taal

De bevolking van Moldavië bedraagt ​​ongeveer 3,6 miljoen.De nationale taal is het Moldavische, hoewel Roemeense wordt gebruikt voor de meeste doeleinden, en de talen zijn vrijwel identiek. Russisch wordt ook gebruikt in vele contexten. Kortom, meer dan 540.000 mensen (16% van de bevolking) spreekt Russisch als eerste taal.Gagauz, een Turks dialect, wordt hier ook gesproken. Engels wordt niet veel gesproken in de meeste delen van Moldavië. 78% van de bevolking van de natie zijn etnisch Moldavische / Roemeense, terwijl 8% zijn Oekraïense en 6% is Russisch.Orthodoxe christenen vertegenwoordigen meer dan 93% van de Moldavische bevolking.

Grote steden en toeristische bestemmingen

De hoofdstad, Chisinau, is gelegen in het centrum van het land en heeft ongeveer 710.000 inwoners.Andere grote steden zijn onder Balti (in het noorden) en Bender (in het zuidoosten). Comrat fungeert als het administratieve centrum van Gagauzië, een autonome regio voornamelijk bewoond door Turkse mensen uit de Gagauz etnische groep. Tiraspol, met ongeveer 160.000 inwoners, is de hoofdstad van de afgescheiden gebied Transnistrië, die sinds 1990 onder controle van een afzonderlijke regering. Vanwege de politiek rond deze situatie, Transnitria is minder populair onder toeristen dan de rest van het land.

Toeristische bestemming zijn gericht op natuurlijke landschappen van het land en op haar rijke erfgoed van wijnmaken.Wijn tours worden aangeboden het hele land, bij de wijngaarden en wijnkelders, zoals Purcani, Ciumai, Romanesti, Cojusna, Milestii Mici, en Cricova.

Klimaat

Moldavië heeft een warm, zonnig klimaat, dankzij de nabijheid van de Zwarte Zee. De zomers zijn warm en lang, met temperaturen van gemiddeld 68 ° F (20 ° C). De winters zijn droog en relatief mild, hoewel ze koud kan zijn op keer. Januari een gemiddelde temperatuur van 25 ° C (-4 ° C). De jaarlijkse neerslag varieert per regio, de zwaarste regenval gebeurt in de vroege zomer en vroege herfst. Onweersbuien komen vaak voor, net als lange droge perioden.

Economie

Sinds de val van de Sovjet-Unie, heeft Moldavië bleef een van de armste landen van Europa. Het land werd zwaar getroffen door de wereldwijde economische crisis van de afgelopen jaren. Het heeft grote aantallen migrerende werknemers veroorzaakt om terug te keren, significante gevolgen voor de economie van Moldavië, die afhankelijk is van overmakingen van buitenlandse werknemers.

Economisch gezien is het best bekend om zijn wijn-industrie, die is bloeiende voor honderden jaren. Momenteel zijn meer dan 360.000 acres (147.000 hectare) van het land zijn bedekt met wijngaarden. Moldavië is ook een productieve agrarische regio dankzij de rijke bodem en het milde klimaat. De economie is grotendeels afhankelijk van het wijnmaken en landbouw, met relatief weinig industrialisatie. Het BBP van Moldavië is ongeveer 12000000000 $ USD, met een export ter waarde van $ 2300000000 USD en de invoer tegen $ 5100000000 USD. De munteenheid is de Moldavische Lei.

Vervoer

Chisinau International Luchthaven is de belangrijkste luchthaven in Moldavië, en de enige die internationale vluchten.In Moldavië, het belangrijkste middel van vervoer zijn spoorwegen en snelwegen. Er is meer dan 700 mijl (1100 km) van het spoor, samen met 6700 mijl (10.900 km) van de verharde wegen. Overweeg een auto te huren als u wenst om de landelijke gebieden van het land, die niet breed toegankelijk via het spoor te verkennen. Wees ervan bewust dat de kwaliteit weg kunnen variëren, vooral buiten de stedelijke gebieden.

 

 

     
 

Autohuur

Klantenservice

Informatie

Recentste artikelen