autohuur luchthaven      
     
 

Auto Huren | Klantenservice | Tips en informatie | Over ons

 
     
 
 

Nieuwsbrief

Ontvang de beste aanbiedingen door in te tekenen op onze nieuwsbrief

>> Abonneren

 

iPhone app

Download de app voor je iPhone of iPad

>> Download app

 

 

 

 

 

Autoverhuur Macedonië

Startpagina > Macedonië

Vergelijk alle grote huurautomerken zoals Avis, Hertz, Europcar, Sixt en Alamo en vind de beste prijzen voor autoverhuur in Macedonië. Autohuur in Macedonië omvat diefstalverzekering (TW), verzekering tegen aansprakelijkheid door derden en extra cascoverzekering (CDW), evenals een onbeperkt aantal kilometers als je bij ons huurt.

Geniet de voordelen van huren bij ons:

 

Bespaar tot 50% in vergelijking met het rechtstreeks boeken bij een bedrijf

 
  Alle noodzakelijke verzekeringen zijn altijd inbegrepen in de prijs
  Belasting op toegevoegde waarde (btw) en luchthavenlocatiekosten zijn inbegrepen
  Geen verborgen kosten of transactiekosten
  Onze klantenservice staat 24/7/365 voor je klaar

 

Alle luchthavens

 

Ohrid Luchthaven

Skopje Luchthaven

 

Gids Macedonië

Autoverhuur Macedonië
Autohuur Macedonië

Introductie

Macedonië, een zuidoosten Europees land, is een van de opvolger staten van het voormalige Joegoslavië. Het verklaarde zijn onafhankelijkheid in 1991. Deze aan zee grenzende land wordt begrensd door Albanië in het westen, Kosovo naar het noordwesten, Servië in het noorden, Bulgarije in het oosten en Griekenland naar het zuiden.De totale oppervlakte is 9928 vierkante mijlen (25.713 km ²).

Bevolking en taal

Naar schatting 2 miljoen mensen wonen in Macedonië.De grootste etnische groep zijn Macedoniërs (ca. 64%), gevolgd door Albanezen (ca. 25%), met name in het noordwestelijke deel van het land. Er wordt geschat dat 4% van de bevolking is Turks, 3% Rome (Zigeuner), en 2% Servische. Macedonische, de officiële taal is vergelijkbaar met Bulgaarse en deelt enkele gelijkenissen met de Servische. Albanees wordt ook gesproken door veel bewoners. Het merendeel van de bewoners van het land zijn moslim of Oosters-orthodoxe christen.

Grote steden en toeristische bestemmingen

De hoofdstad is Skopje, met ongeveer 507.000 inwoners.Dit maakt het veruit de grootste stad in Macedonië. Met een geschiedenis die teruggaat meer dan 2500 jaar is deze gezellige stad is veranderd door een grote verscheidenheid van culturen, vandaag blijkt uit de stad gevarieerde architectuur, van Romeinse tot Byzantijnse, van de Ottomaanse tot Joegoslavische. Naast de prachtige historische bezienswaardigheden, Skopje biedt een overvloed aan moderne voorzieningen. De tweede grootste stad, Bitola, heeft slechts 75.000 inwoners. Het staat bekend als een grote oude stad, leuk voor toeristen om te verkennen. Ohrid, een sublieme stadje, biedt oude ruïnes van de vroegere koninkrijken bewonen Macedonië, waardoor het een populaire toeristische bestemming.

Het land is beter bekend om zijn prachtige landschap dan voor zijn bruisende steden. Het ruige terrein wordt gevormd door de vele rivieren en bergen in het hele land. Het heeft meer dan 50 meren en 15 bergen. De schilderachtige bergen bevinden zich in twee reeksen: de Sar bergen en de Osogovo-Belasica of Rhodope bereik.Er zijn drie grote meren (het meer van Ohrid, Prespa en Dojranmeer) langs de zuidelijke grens, en drie nationale parken in het land: Mavrovo, Galicica en Pelister. Er zijn 9 kuuroorden of resorts (bekend als banja) verspreid over heel Macedonië.

Klimaat

Het klimaat Macedonië varieert van continentaal naar Middellandse Zee. De zomers zijn droog en warm, terwijl de winters zijn gematigd koud. De gemiddelde jaarlijkse neerslag varieert van 66,9 inch (170cm) in de westelijke bergen naar 19,7 inch (50cm) in het oosten. De bergachtige regio's staan ​​bekend om de lange, sneeuwrijke winters en korte, koele zomers. Ondertussen, de mediterrane gebieden zien zomer temperaturen boven de 104 ° F (40 ° C).

Economie

Macedonië heeft ondergaan aanzienlijke economische hervormingen sinds de onafhankelijkheid van Joegoslavië verkrijgen. Toch is de werkloosheid hoog blijft, en het land heeft nog steeds een van de laagste per capita BBP in Europa. BBP wordt geschat op $ 21600000000 USD, door Macedonië heeft een grote informele sector en grijze markt die niet is terug te vinden in dit nummer. Jaarlijkse exportwaarde is 4400000000 $ USD, terwijl de invoer worden gewaardeerd op $ 6800000000 USD. Belangrijke industrieën omvatten diensten, landbouw (vooral wijn en groenten), textiel, ijzer en staal.

Vervoer

Er zijn internationale luchthavens in Skopje en Ohrid.Een internationale trein verbindt Macedonië met Slovenië en Griekenland, een aantal buslijnen ook verbinding Macedonië met de buurlanden.Openbare bussen binnen Macedonië neiging luid en niet erg prettig te zijn, en zijn al lang het onderwerp van urban legends en grappen. Reizen via autohuur is een meer comfortabele ervaring, en handiger in het bijzonder voor toeristen die de gevarieerde terrein van de omgeving te verkennen. De internationale snelweg E-75 loopt noord-zuid door het land, en is de meest voorkomende route voor het doorkruisen van het land.

 

 

     
 

Autohuur

Klantenservice

Informatie

Recentste artikelen