autohuur luchthaven      
     
 

Auto Huren | Klantenservice | Tips en informatie | Over ons

 
     
 
 

Nieuwsbrief

Ontvang de beste aanbiedingen door in te tekenen op onze nieuwsbrief

>> Abonneren

 

iPhone app

Download de app voor je iPhone of iPad

>> Download app

 

 

 

 

 

Autoverhuur Litouwen

Startpagina > Litouwen

Vergelijk alle grote huurautomerken zoals Avis, Hertz, Europcar, Sixt en Alamo en vind de beste prijzen voor autoverhuur in Litouwen. Autohuur in Litouwen omvat diefstalverzekering (TW), verzekering tegen aansprakelijkheid door derden en extra cascoverzekering (CDW), evenals een onbeperkt aantal kilometers als je bij ons huurt.

Geniet de voordelen van huren bij ons:

 

Bespaar tot 50% in vergelijking met het rechtstreeks boeken bij een bedrijf

 
  Alle noodzakelijke verzekeringen zijn altijd inbegrepen in de prijs
  Belasting op toegevoegde waarde (btw) en luchthavenlocatiekosten zijn inbegrepen
  Geen verborgen kosten of transactiekosten
  Onze klantenservice staat 24/7/365 voor je klaar

 

Alle luchthavens

 

Kaunas Luchthaven

Palanga Luchthaven

Vilnius Luchthaven

Gids Litouwen

Autoverhuur Litouwen
Autohuur Litouwen

Introductie

Litouwen, de grootste van de drie Baltische staten, ligt in Noord-Europa.Langs de zuidoostelijke kust van de Baltische Zee, het grenst aan Polen naar het zuiden, Wit-Rusland in het zuiden en oosten, en Letland naar het noorden.De totale oppervlakte is 25.174 sq mi (65.200 km ²).

Eerst gevormd in de jaren 1230, werd Litouwen door het Russische Rijk gevoegd in de achttiende eeuw. Hoewel maakte een soevereine staat in de nasleep van de Eerste Wereldoorlog, werd later bezet door de Sovjet-Unie en nazi- Duitsland, deel gaan uitmaken van de Sovjet-Unie.Litouwen zijn onafhankelijkheid herwon in 1990. Beroemdste voedsel Litouwen omvatten aardappel pannenkoeken en koude bietensoep.

Bevolking en taal

De bevolking van Litouwen bedraagt ​​ongeveer 3 miljoen.De Litouwers zijn een Baltisch volk, en blijven relatief homogeen. Etnische Litouwers make-up meer dan 83% van de bevolking, gevolgd door Polen (voornamelijk in het zuidoosten van Litouwen), Russen (geconcentreerd in Vilnius, Klaipeda, en Visaginas), en Wit-Russen.

De officiële taal, de Litouwse, is een van de slechts twee overlevende Baltische talen, samen met de Letse. Ongeveer 84% van de bevolking spreekt Litouwse als hun moedertaal. Russisch, Pools en Engels worden ook hier gesproken.

Meer dan 75% van de Litouwers behoren tot de Rooms-Katholieke Kerk. Andere religies vertegenwoordigd hier onder protestantse en Russisch-orthodoxe geloof. Historisch gezien, Litouwen was de thuisbasis van een aanzienlijke Joodse gemeenschap, hoewel meer dan 160.000 Litouwse joden tijdens de Holocaust werden gedood. Vandaag, minder dan 4000 Joodse mensen wonen in Litouwen.

Grote steden en toeristische bestemmingen

De hoofdstad en grootste stad van Litouwen is Vilnius, met een geschatte bevolking van 550.000.Vilnius, aan de oevers van de rivieren Vilnia en Neris, fungeert als de culturele, educatieve, politieke en financiële centrum van het land.Het beschikt over pittoreske architectuur, met name in de oude binnenstad. Universiteit van Vilnius, opgericht in 1579, is een renaissance-stijl gebouwde complex populair onder toeristen.

In Litouwen is er een constante beweging van mensen naar de steden sinds de jaren 1990. Andere grote steden zijn onder meer Kaunas (Met 380.000 inwoners) en Klaipeda (194.000).Klaipeda is bekend om zijn zomerfestivals. Het oostelijke deel van het land, bekend als Aukstaitija, is beroemd om zijn bossen, heuvels en meren. Trakai, weg van Vilnius op slechts 28 kilometer, is beroemd om zijn kasteel. Palanga, een populaire zomerbestemming, heeft een aantal opmerkelijke musea.Kernave, een voormalige hoofdstad aan de oever van de rivier de Neris, is nu een goed bewaarde archeologische site.

Klimaat

Litouwen heeft een mild klimaat, met een gemiddelde kust temperaturen variërend van -2,5 ° C in de winter tot 16 ° C (61 ° F) in de zomer.Gebieden in het binnenland hebben de neiging om een ​​beetje koeler, met temperaturen zo laag als -20 ° C (-4 ° F) bijna elke winter. De winters zijn meestal zeer nat te zijn, met zowel sneeuw of regen afhankelijk van de locatie. Zware stormen komen vaak voor in de kustgebieden.

Het landschap is voornamelijk vlak, vruchtbaar terrein, met een paar glooiende heuvels. Er zijn talrijke meren en rivieren in het land.

Economie

Litouwen toegetreden tot de Europese Unie in 2004. Vóór de recente wereldwijde financiële crisis, Litouwen had een van de snelst groeiende economieën in de EU. Onlangs is er een verschuiving naar een op kennis gebaseerde economie, met de nadruk op biotechnologie. Top-industrie van het land ook de productie van elektrische motoren, televisietoestellen, koelkasten, optische apparatuur, elektronische componenten, en landbouwmachines. Natuurlijke hulpbronnen turf en amber. BBP wordt geschat op $ 58200000000 EUR, jaarlijks export $ 38 miljard dollar, en de invoer op 30200000000 $ USD. De munteenheid van Litouwen is de Lita, met de wisselkoers op 3,4528 LTL = 1,00 EUR. Litouwen zal naar verwachting over te schakelen naar de euro in 2014.

Vervoer

Litouwen heeft een goed ontwikkeld systeem van spoorwegen, snelwegen en luchthavens.Vilnius International Luchthaven is de grootste luchthaven, anderen bevatten Kaunas International Luchthaven en de internationale luchthaven van Palanga.De belangrijkste wegen zijn goed onderhouden, terwijl wegen in landelijke gebieden zijn enigszins minder. Autohuur is een populaire optie voor reizigers die willen alles Litouwen te bieden heeft. De enige haven in het land is de haven van Klaipeda.

 

 

     
 

Autohuur

Klantenservice

Informatie

Recentste artikelen