autohuur luchthaven      
     
 

Auto Huren | Klantenservice | Tips en informatie | Over ons

 
     
 
 

Nieuwsbrief

Ontvang de beste aanbiedingen door in te tekenen op onze nieuwsbrief

>> Abonneren

 

iPhone app

Download de app voor je iPhone of iPad

>> Download app

 

 

 

 

 

Autoverhuur Letland

Startpagina > Letland

Vergelijk alle grote huurautomerken zoals Avis, Hertz, Europcar, Sixt en Alamo en vind de beste prijzen voor autoverhuur in Letland. Autohuur in Letland omvat diefstalverzekering (TW), verzekering tegen aansprakelijkheid door derden en extra cascoverzekering (CDW), evenals een onbeperkt aantal kilometers als je bij ons huurt.

Geniet de voordelen van huren bij ons:

 

Bespaar tot 50% in vergelijking met het rechtstreeks boeken bij een bedrijf

 
  Alle noodzakelijke verzekeringen zijn altijd inbegrepen in de prijs
  Belasting op toegevoegde waarde (btw) en luchthavenlocatiekosten zijn inbegrepen
  Geen verborgen kosten of transactiekosten
  Onze klantenservice staat 24/7/365 voor je klaar

 

Alle luchthavens

 

Liepaja Luchthaven

Riga Luchthaven

Ventspils Luchthaven

Gids Letland

Autoverhuur Letland
Autohuur Letland

Introductie

Letland, de middelste van de drie Baltische staten, wordt begrensd door Estland in het noorden en Litouwen in het zuiden.Rusland ligt in het oosten, en Wit-Rusland naar het zuidoosten.De westelijke grens is de kustlijn van de Baltische Zee. Dit laaggelegen land staat bekend om de bossen en landbouwgrond. De totale oppervlakte is 24.938 vierkante mijlen (64.589 km ²). Het land duikt voor het eerst na de Eerste Wereldoorlog, maar werd in 1940 door de Sovjet-Unie gevoegd. Het herwonnen onafhankelijkheid van de Sovjet-Unie in 1991.

Bevolking en taal

Naar schatting 2,3 miljoen mensen wonen in Letland, waardoor dit een van de minst bevolkte, evenals een van de dunst bevolkte landen van de Europese Unie.
De bevolking is voornamelijk samengesteld uit inheemse Letten, samen met een groot aantal etnische Russen. Hoewel onder vreemde heerschappij tussen de 13e en 20e eeuw, de Letten in geslaagd om hun inheemse taal, muziek en cultuur levend te houden. Letland is overwegend lutherse, met een aanzienlijke rooms-katholieke minderheid geconcentreerd in het zuidoosten.
De officiële taal is het Lets, terwijl ongeveer 30% van de Letse bevolking inheems zijn Russische sprekers, en wordt begrepen door Vele letten, vooral oudere generaties.Engels wordt ook veel gesproken hier voor zakelijke doeleinden.

Grote steden en toeristische bestemmingen

Riga, opgericht in 1201, is de grootste stad in de Baltische staten.De bevolking wordt geschat op 730.000. De Vrijheid Standbeeld, een populaire toeristische attractie, is een van de hoogste in Europa. Riga biedt ook een breed scala aan culturele evenementen en entertainment.
Een andere grote stad in Letland is Leipaja, de stad van de muziek op de winderige Oostzeekust.Dat gebied is de thuisbasis van de unieke voormalige geheime militaire stad van Karosta, samen met vele mijlen van de witte zandstranden. Sigulda biedt vele interessante kastelen en andere historische plaatsen om te verkennen. Madona, een klein schilderachtig stadje, omringd door bossen en meren, biedt skiën en andere wintersporten. De stad Ventspils herbergt een van de drukste havens in Europa.Livu Akvaparks is de grootste water attractie in dit deel van Europa.
Er zijn belangrijke sociale en culturele verschillen tussen de regio's. Het land staat bekend om haar prachtige terrein, en biedt verschillende nationale parken, waaronder Guaja National Park, Kemeri National Park, Slitere National Park, en Razna National Park.

Klimaat

Letland heeft een gematigd, vochtig klimaat met natte winters. Het land heeft vier uitgesproken seizoenen. Winters zijn de gemiddelde temperaturen van gemiddeld -6 ° C, terwijl de zomers gemiddeld 19 ° C. Lente en herfst temperaturen zijn mild van aard. Kustgebieden koelere zomers en zachtere winters, terwijl de oostelijke delen van het land hebben warmere zomers en koudere winters. De beste tijd om te reizen naar Letland is van juni tot september. Het grootste deel van het land bestaat uit glooiende heuvels, vruchtbare vlaktes, en dennenbossen. Er zijn duizenden van rivieren en meren, samen met vele mijlen van onontwikkelde kustlijn.

Economie

Letland BBP 34900000000 $ USD. Tijdens de recente financiële crisis, Letland was het zwaarst getroffen van de Europese lidstaten. Echter, sinds 2010, Letland is uitgegroeid tot een van de snelst groeiende economieën van de EU. Top-industrie van het land onder meer landbouw, hout en hout-verwerking en productie van elektronica en machinebouw. Jaarlijkse exportwaarde is $ 12 miljard dollar, en de invoer op 14800000000 $ USD. De munteenheid is lats, zal naar verwachting worden vervangen door de euro in 2014.

Vervoer

Letland is zeer compact, waardoor het gemakkelijk is voor reizigers naar de regio te verkennen. Er zijn aanzienlijke netwerken van zowel spoorwegen en wegen. De grotere steden zijn goed bereikbaar met de treinen en bussen. Autoverhuur is de meest populaire manier om te reizen in heel Letland, vooral als u van plan bent om meerdere gebieden te bezoeken tijdens uw verblijf. Het land heeft de belangrijkste havens in Riga en Ventspils. Riga International Luchthaven is de drukste luchthaven in de regio, er zijn ook twee kleinere luchthavens in Riga, die bekend staat als Spilves en Rumbulas.

 

 

     
 

Autohuur

Klantenservice

Informatie

Recentste artikelen