autohuur luchthaven      
     
 

Auto Huren | Klantenservice | Tips en informatie | Over ons

 
     
 
 

Nieuwsbrief

Ontvang de beste aanbiedingen door in te tekenen op onze nieuwsbrief

>> Abonneren

 

iPhone app

Download de app voor je iPhone of iPad

>> Download app

 

 

 

 

 

Autoverhuur Jordanië

Startpagina > Jordanië

Vergelijk alle grote huurautomerken zoals Avis, Hertz, Europcar, Sixt en Alamo en vind de beste prijzen voor autoverhuur in Jordanië. Autohuur in Jordanië omvat diefstalverzekering (TW), verzekering tegen aansprakelijkheid door derden en extra cascoverzekering (CDW), evenals een onbeperkt aantal kilometers als je bij ons huurt.

Geniet de voordelen van huren bij ons:

 

Bespaar tot 50% in vergelijking met het rechtstreeks boeken bij een bedrijf

 
  Alle noodzakelijke verzekeringen zijn altijd inbegrepen in de prijs
  Belasting op toegevoegde waarde (btw) en luchthavenlocatiekosten zijn inbegrepen
  Geen verborgen kosten of transactiekosten
  Onze klantenservice staat 24/7/365 voor je klaar

 

Alle luchthavens

 

Queen Alia Luchthaven

 

 

Gids Jordanië

Autoverhuur Jordanië
Autohuur Jordanië

Introductie

Jordanië, officieel bekend als het Hasjemitisch Koninkrijk Jordanië, is een Arabisch koninkrijk in het Midden-Oosten. Gelegen aan de oostelijke oever van de rivier de Jordaan, het grenst Saoedi-Arabië, Irak, Syrië en Israël, en de aandelen controle van de Dode Zee met Israël en Syrië.De totale oppervlakte is 34.495 vierkante mijlen (89.342 km ²), waardoor het in omvang vergelijkbaar met de staat Indiana. Deze woestijn koninkrijk ontstond na de Eerste Wereldoorlog, en werd een onafhankelijke soevereine staat na de Tweede Wereldoorlog. Religie en traditie spelen een belangrijke rol in de moderne Jordaanse samenleving.

Bevolking en taal

Naar schatting 6,5 miljoen mensen wonen in Jordanië. 98% zijn Arabische. Jordanië heeft een van de hoogste percentages van immigranten in de wereld, met een geschatte 40% van de bewoners wordt geboren in een ander land.Veel van de bewoners van het land zijn uit Palestina, Irak, Egypte, Syrië en Libië.Migrerende werknemers worden verondersteld om goed voor meer dan 30% van de beroepsbevolking in Jordanië. De officiële taal is Arabisch. Engels wordt hier veel gesproken, vooral bij het midden-en hogere klasse Jordaniërs. De islam is de officiële godsdienst en ongeveer 90% van de bevolking is soennitische moslim, terwijl 8% is christen.

Grote steden en toeristische bestemmingen

De hoofdstad, Amman, is de thuisbasis van meer dan 2 miljoen mensen. Andere grote steden zijn als-Zout in het westen, Jerash en Irbid in het noordwesten, Aqaba in het zuidwesten, en Azraq naar het oosten. Deze steden bieden veel 4 - en 5-sterren hotels en bieden moderne urban entertainment, zoals nachtclubs en bars. De economie is grotendeels afhankelijk van het toerisme, er waren 8 miljoen bezoekers naar Jordanië in 2010. Jordanië is de thuisbasis van Petra, een archeologische stad erkend als een van de nieuwe zeven wereldwonderen. De andere historische en culturele bezienswaardigheden zijn de oude stad van Jerash en Bethabara, waar Johannes de Doper wordt verondersteld zijn ministerie te hebben uitgevoerd. Er zijn ook een aantal waterparken populair bij toeristen, evenals verschillende natuurgebieden zoals de Shaumari Wildlife Reserve, Dana Biosphere Reserve, en Azraq Wetland Reserve.

Klimaat

Meer dan de helft van het land, met name in het oosten, wordt gedekt door de Arabische woestijn. De westelijke regio van het land maakt deel uit van de Vruchtbare Halve Maan, en heeft bossen en landbouwgrond, en heeft een regenseizoen duurt van november tot april. Jordanië heeft hete, droge zomers en koele, natte winters. Gemiddelde temperaturen variëren van 30 ° C (86 ° F) in de zomer tot 13 ° C (55 ° F) in de winter.

Economie

In tegenstelling tot de omringende landen, Jordanië heeft geen olievoorraden. Echter, fosfaat mijnen in het zuiden van Jordanië een van 's werelds grootste producenten en exporteurs van dit mineraal gemaakt. Grote industrieën omvatten software en hardware IT, toerisme en landbouw. Jordanië, een belangrijke bondgenoot van de VS, is geclassificeerd als een hogere-middeninkomenslanden land en zijn economie wordt beschouwd als een van de meest ontwikkelde in de regio. Het BBP is 37300000000 $ USD, met een export geschat op 8000000000 $ USD en de invoer ter waarde $ 14 miljard USD. Munteenheid van Jordanië is de Jordaanse dinar; $ 1 is gelijk aan 0,709 dinar.

Vervoer

Jordanië heeft een uitgebreid wegsysteem. Reizigers vinden auto huurt om de meest handige manier om het land te verkennen. Enige haven van het land is op zijn zuidwestelijke puntje, aan de Golf van Aqaba. Er zijn drie commerciële luchthavens, twee gelegen in Amman en een in de stad Aqaba. De grootste, Queen Alia International Luchthaven in Amman, biedt frequente internationale vluchten.

 

 

     
 

Autohuur

Klantenservice

Informatie

Recentste artikelen