autohuur luchthaven      
     
 

Auto Huren | Klantenservice | Tips en informatie | Over ons

 
     
 
 

Nieuwsbrief

Ontvang de beste aanbiedingen door in te tekenen op onze nieuwsbrief

>> Abonneren

 

iPhone app

Download de app voor je iPhone of iPad

>> Download app

 

 

 

 

 

Autoverhuur Jemen

Startpagina > Jemen

Vergelijk alle grote huurautomerken zoals Avis, Hertz, Europcar, Sixt en Alamo en vind de beste prijzen voor autoverhuur in Jemen. Autohuur in Jemen omvat diefstalverzekering (TW), verzekering tegen aansprakelijkheid door derden en extra cascoverzekering (CDW), evenals een onbeperkt aantal kilometers als je bij ons huurt.

Geniet de voordelen van huren bij ons:

 

Bespaar tot 50% in vergelijking met het rechtstreeks boeken bij een bedrijf

 
  Alle noodzakelijke verzekeringen zijn altijd inbegrepen in de prijs
  Belasting op toegevoegde waarde (btw) en luchthavenlocatiekosten zijn inbegrepen
  Geen verborgen kosten of transactiekosten
  Onze klantenservice staat 24/7/365 voor je klaar

 

Alle luchthavens

 

Sana’a Luchthaven

 

 

Gids Jemen

Autoverhuur Jemen
Autohuur Jemen

Introductie

De Republiek Jemen ontstond in 1990, toen Noord-Jemen en Zuid-Jemen werden verenigd. Het land is gelegen aan de zuidkant van het Arabische schiereiland, begrensd door Saoedi-Arabië in het noorden en Oman in het oosten.De Rode Zee ligt in het westen, en de Arabische Zee en de Golf van Eden bevinden zich in het zuiden. Jemen bevat ook enkele tientallen eilanden in de Rode Zee en Socotra in de Arabische Zee. De recente geschiedenis is ontroerd, met een burgeroorlog in Noord-Jemen wordt gevochten sinds 2004. Vanwege deze politieke crisis, en de grote dreiging van tribale geweld en terreur aanslagen, is reizen naar Jemen sterk afgeraden, met name om de Saada regio in het noorden van Jemen.

Bevolking en taal

De bevolking van Jemen is snel gegroeid in de afgelopen decennia, en wordt momenteel geschat op 24,7 miljoen, met 46% van de bevolking onder de 15 jaar. Jemenieten zijn voornamelijk van Arabische afkomst. De meerderheid van de bevolking van het land is verdeeld in stammen, met name in de noordelijke regio's van het land. Het land herbergt ook grote aantallen vluchtelingen uit Somalië, Irak en Ethiopië. Ongeveer 53% van de bevolking zijn soennitische moslims, terwijl 45% zijn sjiieten. Slechts ongeveer 1 procent van de Jemenieten zijn niet-moslim. Arabisch is de officiële taal, maar Engels wordt steeds gesproken in de grote steden en door de leden van de hogere klassen.

Grote steden en toeristische bestemmingen

De hoofdstad en grootste stad, Sana'a, is snel gegroeid in de afgelopen decennia, van 55.000 inwoners in 1978 tot meer dan 1 miljoen vandaag.Jemen staat bekend om haar natuurlijke en culturele attracties, waarvan vier UNESCO World Heritage sites. De oude ommuurde stad Shibam, of "Manhattan van de woestijn," is een 16e-eeuwse stad, omringd door een versterkte modder en stro muur. De oude oude stad van Sana'a, gebouwd meer dan twee duizend jaar geleden, beschikt over 6.000 huizen en 103 moskeeën alle daterend van voor de 11e eeuw. De historische binnenstad van Zabid, in de buurt van de Rode Zee, is een historische hoofdstad, nu bekend als een archeologische en historische site. De Socotra-archipel, een afgelegen en geïsoleerde eiland keten, staat bekend om zijn fantastische biodiversiteit, veel van de planten en dieren die hier leven nergens anders te zien in de wereld.

Klimaat

De meeste van Jemen heeft een woestijnklimaat. Het is warmer en vochtiger langs de westkust, en extreem heet en droog in het oosten.Het klimaat is gematigd in de westelijke bergen, die meer regen ontvangen, samen met seizoensgebonden moesson. Het weer in de bergen kan koud zijn, vooral op grotere hoogten. Sana'a, met een hoogte van meer dan 7200 voet, meestal koud, vooral 's nachts, wanneer de temperatuur in de wintermaanden tot nul kan dalen.

Economie

Jemenitische, een van de minst ontwikkelde landen in het Midden-Oosten, heeft een formeel dienstverband van 35%. Politieke onrust van de afgelopen vier decennia heeft belemmerd economische groei van Jemen. De economie is sterk afhankelijk van olie, petroleum goed voor ongeveer 25% van het BBP en 70% van de overheidsinkomsten. Wijdverbreide corruptie heeft verhinderd buitenlandse investeringen in andere sectoren van de economie. BBP wordt momenteel geschat op $ 33000000000 USD, met een export ter waarde van $ 8700000000 USD en de invoer tegen $ 8200000000 USD. De munteenheid is de Jemenitische rial.

Vervoer

Jemen is een relatief moeilijk land om in en rond te krijgen. Sana'a heeft een internationale luchthaven die vluchten van en naar selecte internationale steden, waaronder Dubai, Caïro, Frankfurt en Istanbul.Er zijn niet langer directe vluchten aan Londen als gevolg van bezorgdheid over terroristische dreigingen in Jemen.Buitenlandse toeristen naar Jemen moet reizen vergunningen buiten de hoofdstad te reizen hebben, en in sommige gebieden, onafhankelijk reizen is niet mogelijk. Sommige gebieden van het land zijn verboden om te reizen of vereisen militaire escortes. Het is essentieel om op de hoogte over lokale omstandigheden in het gebied dat u wenst te reizen blijven. Sommige gebieden ontbreekt wegen, maar ook andere regio's hebben goed onderhouden of nieuw gebouwde snelwegen. Er zijn taxi systemen in de grotere steden. Voor reizen buiten de hoofdstad, een auto huren is de beste optie, overwegen het inhuren van een chauffeur ook.

 

 

     
 

Autohuur

Klantenservice

Informatie

Recentste artikelen